JE PRAKTIJK-
EXAMEN AANVRAGEN

Voor je het weet is het zo ver! Je les uren zijn op en je bent klaar om op examen te gaan! Maar hoe zit zo’n examen in elkaar en wat te doen met faalangst of een beperking? Geen zorgen, je vindt hier antwoord op al je vragen!

N

Je gaat altijd goed voorbereid je examen in

N

Bij ons heb je natuurlijk geen 100% slagingsgarantie, maar we gaan daar wel voor

N

Onze rij-instructeur André bereid jou goed voor

N

Faalangstexamentraining is mogelijk

N

Heb je autisme of ADHD/ADD? Geen punt, André zorgt voor je

bij autorijschool andré klop haal je gegarandeerd je rijbewijs!

Ben je klaar voor je rijexamen? Top! Dan vindt je op deze pagina wat handige informatie om jou 110% voor te bereiden op jouw grote dag. Een regulier CBR praktijk examen bedraagt normaal gesproken tussen de 30 en 35 minuten. Jij gaat samen met je rij-instructeur en examinator op pad. Je examen leg je af bij een CBR bij jou in de buurt. De kans is dus heel groot dat je wegen en situaties zult tegen komen die je met lessen ook al meerdere keren bent tegen gekomen. Je rijdt dus altijd in een herkenbare buurt, en dat is prettig! Tijdens het afleggen van je examen zal je examinator verschillende handelingen willen zien. Denk hierbij aan het rijden buiten de bebouwde kom, in-en uitvoegen op / van een autosnelweg, maar ook een parkeermaneuvre en bijvoorbeeld een file parkeren.

Hoe je examen vorm gegeven wordt weet eigenlijk alleen je exameninator. Het belangrijkste is dat je bij Autorijschool André Klop echt geen examen aflegd voordat jij en André er absoluut 110% van overtuigd zijn dat jij ook daadwerkelijk je examen zult gaan halen! En geen zorgen een beetje zenuwachtig zijn we allemaal als we examen moeten doen,dat is volkomen normaal.

FAALANGST-EXAMEN

Geen mens is gelijk aan de ander! De één doet rijexamen zonder te twijfelen aan zichzelf, en de ander heeft hier gewoon veel meer moeite mee. Onze ervaren rij-instructeur herkent faalangst en kan je helpen faalangst te overwinnen. Dit gebeurt door tijdens je rijlessen extra aandacht te geven aan punten zoals: invoegen tijdens druk verkeer, rijden in de binnenstad, parkeren en rijden in parkeergarages, rijden op grote rotondes en verkeerspleinen. Tijdens een zogeheten faalangst-examen, krijg je meer tijd om rustig examen te doen. Je hebt dan meer tijd om examen te doen dan bij een regulier examen. Zo kun je zelfs even tijdens het faalangst-examen een kleine pauze inlassen. Examen doen in je eigen tempo dus. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden!

  ZO DOE JE VEILIG PRAKTIJK EXAMEN BIJ HET CBR

  veel gestelde vragen over rij-examens in arnhem

  Hoe vraag ik een rijexamen aan?

  Omdat je natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs wilt halen is er de mogelijkheid om direct na je gratis proefles een examen aan te vragen, na overleg met je rij-instructeur. Neem je een pakket af dan zit je rijexamen hier bij in. Wij vragen het examen voor je aan. Hiervoor dien je, je rijschool te machtigen via de website van het CBR. Een gezondheidsverklaring moet je dan ook hebben ingevuld via de website van het CBR.

  Hoe snel kan op tussentijdse toets en praktijkexamen?

  Wij vragen de tussentijdse toets aan wanneer wij denken dat je er klaar voor bent. Dit kan na je eerste proefles al zijn maar is in de regel veelal na de 12e of 13e praktijk les (moet je wel de theorie examen hebben behaald). Wij vragen je praktijk examen na de tussentijdse toets aan, nadat je je lessenpakket hebt betaald, je geslaagd bent voor je theorie examen, ons gemachtigd hebt op de website van het CBR en je een geldige gezondheidsverklaring verklaring via het CBR hebt geregeld.

  Vanaf welke leeftijd mag ik rijexamen doen?

  Het is mogelijk om vanaf 16,5 jaar rijlessen te volgen. In Nederland is het toegestaan om vanaf 16 jaar en 6 maanden te starten met het behalen van je rijbewijs en vanaf 17 jaar officieel examen te doen. Bij Autorijschool André Klop haal jij je rijbewijs dus al voor je 18de levensjaar. Ben je nog geen 18 dan betrekken we je ouders of voogd ook graag bij je rijlessen. Mocht je nog geen 18 zijn dan mag jij nergens voor tekenen. Na afloop van je proefrijles geven wij je het advies mee. Zonder uitdrukkelijke toestemming van je ouders gaan wij niet aan de slag.

  Waarom heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

  De Nederlandse overheid verwacht van alle bestuurders een schriftelijk bewijs die aangeeft dat zij gezond genoeg zijn om auto te kunnen en mogen rijden. Deze gezondheidsverklaring is volledig in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te waarborgen. Iedereen is verplicht een geldige gezondheidsverklaring in te leveren. Zonder dit document kun je geen rijexamen bij het CBR aanvragen.

  Wat is een BNOR examen?

  Wanneer het bijzondere geval zich voort doet, dat je binnen 5 jaar,  4 keer voor je examen bent gezakt, dan kom je in aanmerking voor een BNOR examen (Bureua Nader Onderzoek Rijvaardigheid), ook wel bekend als een “staatsexamen. Het BNOR examen is helaas niet makkelijker dan het reguliere CBR examen. Het grote verschil t.o.v. een regulier CBR examen is dat de examinator er volledig op gefocust is om jou je volledig op je gemak te stellen. Zo kun je met goede moed en weinig zenuwen alsnog rustig je examen afleggen.

  Tussentijdse toets

  Het is bij autorijschool André Klop ook de mogelijkheid om een tussentijdse toets af te leggen. Deze toets kost éénmalig €260,-. In deze toets leg je de bijzondere verrichtingen af. Zo is je officiële CBR examen korter, als je vrijstelling hebt gehaald voor de bijzondere verrichtingen en minder moeilijk. Je doet eigenlijk praktijkexamen in twee etappes. Je krijgt ook advies hoe je makkelijker kan slagen voor je praktijkexamen.

  Faalangstexamen

  Het is een gegeven feit dat meer mensen met een faalangstexamen slagen dan met een regulier CBR rijexamen. 62% van de faalangstexamen slagen, t.o.v. 49% van de reguliere CBR examens. Dat is een groot verschil! Het is dus totaal geen schande om je rijbewijs te halen middels een faalangstexame.

  Zit het rijexamen in het pakket?

  Naast je rijlessen zit er altijd één rijexamen in je lessen pakket. Voor je examen wordt er altijd één les ingezet om de puntjes op de i te zetten en om even warm te rijden. Na deze (laatste) rijles ga je officieel examen doen! Een rijexamen kost in je pakket €290,-. Kies je voor een faalangstexamen of ga je op voor een BNOR rijexamen, dan rekent het CBR daar een toeslag voor. Een faalangstexamen is €100,- meer en de toeslag voor het BNOR is €77,- euro.

  SPREEK ONZE RIJ-INSTRUCTEUR

  Jij wilt graag jouw autorijbewijs in Arnhem halen en hebt een vraag of wilt super graag beginnen met autorijlessen? Dat kan, klik op de knop hieronder en kom direct
  in contact met jouw rij-instructeur André Klop!

   

  N

  Meer dan 36 jaar ervaring

  N

  Meer dan 1 miljoen km gereden

  N

  Meer dan 2000 rijbewijzen gehaald

  N

  Meer dan zomaar een rij-instructeur

  onze cursus pakketten

  Voor alle typen leerlingen en voor verschillende voorkeuren beschikt Autorijschool André Klop over een passend lespakket. Wil je gewoon los lessen, dat kan natuurlijk ook!