Heb je er wel eens aan gedacht een auto te importeren?

Op zoek naar een goede rijschool
8 mei 2019

Heb je er wel eens aan gedacht een auto te importeren?

Goed, zul je je denken, er zijn voldoende auto’s in Nederland. Waarom zou ik dan moeilijk gaan doen en een auto importeren? We snappen de gedachtegang maar er zitten zeker wel voordelen aan het kopen van een auto in het buitenland. En de belangrijkste is wel prijs. Een groot verschil is dat in Duitsland en België geen BPM betaald hoeft te worden waardoor de prijzen fors lager liggen.

Er is in het buitenland meer aanbod naar de vraag die we als Nederlander hebben.

In 2018 zijn er ruim 195.000 auto’s verkocht uit het buitenland aan ons Nederlanders. Dat is een enorme hoeveelheid. Gebleken is dat we voornamelijk op zoek zijn naar compacte auto’s. Vaak gaat dit om een tweedehands auto of om bepaalde merken. En dan willen we het liefst een benzineauto en als het even kan zo rond de 4 jaar oud. En dat is lastig te vinden in Nederland. Omdat de tweedehands automarkt een groot deel uit auto’s bestaat die uit de lease komen, zijn dit juist de auto’s waar we nu net niet naar op zoek zijn. Te groot, te “elektrisch” of ze rijden op diesel en tja, daar willen we ook vanaf.

De populairste landen om een auto uit te importeren

Een auto importeren uit Duitsland is de bekendste mogelijkheid. Een auto importeren uit een ander land komt relatief wat minder voor. Maar hoewel 3 op de 5 mensen kiezen om een auto te importeren uit Duitsland, staat België op een goede 2e plaatst. De overige twintig procent van de auto’s komt uit overige landen. Waaronder bijvoorbeeld Amerika.

Een auto importeren? Waar je op moet letten

Een auto importeren uit Duitsland betekend ook dat je op enkele zaken moet letten. Zo is het algemeen bekend dat er vaak gesjoemeld wordt met de kilometerstand. Zorg daarom dat je auto van een erkende dealer vandaan komt. Zo kan de kilometerhistorie door een sluitende onderhoudshistorie gecontroleerd worden. En gelukkig kunnen we stellen dat 80% van de geïmporteerde auto’s wel een juiste kilometerstand heeft. Zolang je hier alert op bent kun je vast en zeker een mooie deal sluiten en je auto importeren uit Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *